Waarmee je koffiemachine ontkalken? Schoonmaakazijn, citroenzuur of ontkalker kopen?

Koffievoordeel

Je koffiemachine ontkalken is niet de leukste bezigheid, maar het moet wel gebeuren. Vooral kalk zorgt voor problemen. Daarom moet je regelmatig je koffiezetapparaat ontkalken. Hieronder lees je of je het beste schoonmaakazijn, citroenzuur of ontkalker koopt.

Regelmatig je koffiezetapparaat kalkvrij maken is goed voor je machine en voor de smaak van je koffie. In je koffiemachine blijven allerlei resten achter na het zetten van een kopje koffie. Natuurlijk blijft er koffie achter van eerdere beurten. Het goed schoonmaken van je kan is het beste na elke beurt. Maar na gebruik blijven er ook kalkresten achter in je apparaat. Afhankelijk van het water in je regio kan dit meer of minder kalk afzetten. Maar na verloop van tijd zal er een dun wit laagje op de onderdelen achterblijven. Daarom is het koffiezetapparaat ontkalken belangrijk om af en toe  te doen.

Het koffieapparaat blijft langer goed werken als je die regelmatig schoonmaakt. Daar hoort het koffiezetapparaat ontkalken ook bij om de machine goed te laten werken. Een bijkomt voordeel van een schone ontkalkte koffiezetter is dat het een positief effect heeft op de smaak van je koffie. Elke kop behoudt zo zijn volle aroma, en dat proef je. Genieten dus!

Koffiemachine het beste ontkalken met schoonmaakazijn, citroenzuur of ontkalker?

Met alle 3 de middelen kan je een koffiemachine ontkalken. Schoonmaakazijn en citroenzuur zijn goedkope mogelijkheden en maken je apparaat goed schoon. Citroenzuur ruikt wat lekkerder dan azijn. Reservoir vullen met water en voeg een flinke scheut azijn of citroenzuur toe. De machine aanzetten een door laten spoelen. Indien nodig nog 1 of 2 keer herhalen. De machine naspoelen met schoon water voordat je weer koffie gaat zetten.

Speciale koffiemachine ontkalker werkt grondiger om mee kalkvrij en schoon te maken. Het werkt fantastisch en 1 keer spoelen is vaak genoeg. Ontkalker kopen voor je machine is een paar euro’s duurder, maar doet beter zijn werk. Voordelig koffiemachine ontkalker kopen? Bestel hier ontkalkers het goedkoopst >>

Let wel op. Na het koffiezetapparaat ontkalken is het verstandig om deze een paar keer na te spoel met koud water. Dit om resten van het schoonmaakmiddel te verwijderen. Deze wil je niet in je eerst volgende kop koffie hebben. Koffiezetapparaat ontkalken is dus goed voor je machine als voor de smaak van je volgende kop koffie.

Proefpakketten - Altijd een lekkere koffie thuis

Door vele verschillende koffies te proberen en proeven ontdek je nieuwe smaken. Met een koffie proefpakketten maak je op voordelig manier kennis met de verschillende koffiemerken. Mogelijk zit er je nieuwe favoriete koffie erbij. Ook perfect om als cadeau te geven om iemand anders echt blij mee te maken. Bekijk alle proefpakketten >>

Koffievoordeel - Dé voordeligste koffiewinkel van Nederland