Koffie americano

Koffievoordeel

Koffie americano wordt gemaakt van espresso dat wordt aangevuld met heet water. Hiermee proberen ze de smaak van filterkoffie te imiteren. Koffie americano wordt ook wel caffè americano genoemd, of kortweg americano.

Koffie americano zou zijn ontstaan in Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er werd heet water bij de espresso gegoten om een koffie te creëren die leek op de koffie die Amerikaanse soldaten gewend waren van thuis. Door het toevoegen van heet water krijg je namelijk dezelfde hoeveelheid als filterkoffie. Hiermee maakt koffie americano eenzelfde indruk als filterkoffie. De koffiesmaak is toch net iets anders door het gebruik van een espresso als basis voor deze koffie. Espresso is namelijk iets sterker en krachtiger van smaak. Maar deze smaak wordt minder door het te verdunnen met heet water.

Espresso, dat gebruikt wordt voor een koffie americano, wordt gemaakt met een fijnere maling van koffie. Dit geeft het de krachtige smaak. Filterkoffie is het lekkerste met een medium maling wat het een mildere smaak geeft aan je koffie. Voor de bereiding van espresso wordt heet water onder hoge druk door de koffiefilter geduwd. Terwijl bij filterkoffie het rustig door de filter heen sijpelt. Het lijkt dus dezelfde koffie maar de bereiding maakt het toch dat het twee aparte varianten zijn.

 

Proefpakketten - Altijd een lekkere koffie thuis

Door vele verschillende koffies te proberen en proeven ontdek je nieuwe smaken. Met een koffie proefpakketten maak je op voordelig manier kennis met de verschillende koffiemerken. Mogelijk zit er je nieuwe favoriete koffie erbij. Ook perfect om als cadeau te geven om iemand anders echt blij mee te maken. Bekijk alle proefpakketten >>

Koffievoordeel - Dé voordeligste koffiewinkel van Nederland