Hoeveel koffiebonen per kopje

Koffievoordeel

Hoeveel koffiebonen per kopje koffie je nodig hebt is sterk afhankelijk van je smaak. Wil je een sterke koffie, dan maal je meer koffiebonen. Iets minder sterk dan ook iets minder bonen malen om een lekkere koffie te zetten. Een simpele regel is 7-8 gram koffie per kopje koffie te gebruiken. hoeveel koffiebonen zijn er nodig voor een goede kop espresso? Dan kan je tussen de 6-7 g koffiebonen gebruiken.

Voor het zetten van koffie heb je een eenvoudige regel voor de hoeveelheid koffiebonen nodig. Met filterkoffie is deze vuistregel één afgestreken eetlepel (of koffieschepje mocht je die hebben) per kop. Dus mocht je 4 kopjes koffie willen zetten dan ook 4 lepels of schepjes gebruiken. Maal daarom ook net zoveel koffiebonen als nodig zijn voor deze hoeveelheid. Meestal is dit rond de 7-8 gram koffie per kop. Dus gebruik als simpele regel dat je per kop 7-8 gram aan koffiebonen maalt.

Naderhand kan je de hoeveelheid gaan variëren. Het is afhankelijk van je smaak of deze regel bij je past. Hoeveel koffiebonen per kopje je werkelijk lekker vind kan je meer experimenteren. Probeer iets meer als je van sterke koffie houdt en iets minder als je van een wat minder sterke koffie houdt. Het is geen exacte wetenschap. Door verschillende koffies te zetten en proeven vind je jouw optimale hoeveelheid voor een lekkere kopje koffie.

Proefpakketten - Altijd een lekkere koffie thuis

Door vele verschillende koffies te proberen en proeven ontdek je nieuwe smaken. Met een koffie proefpakketten maak je op voordelig manier kennis met de verschillende koffiemerken. Mogelijk zit er je nieuwe favoriete koffie erbij. Ook perfect om als cadeau te geven om iemand anders echt blij mee te maken. Bekijk alle proefpakketten >>

Koffievoordeel - Dé voordeligste koffiewinkel van Nederland