Lekkere koffie maken

Koffievoordeel

Een lekkere koffie maken is eenvoudig met de juiste machine. Met de normale koffiezetapparaat kan je een lekkere filterkoffie zetten. Een echte espressomachine zet je aromatische Italiaanse koffie. Voor een lekkere koffie maken zijn dit twee meest gebruikelijke manieren. Twee andere varianten om koffie te zetten zijn met de Moka en de Cafetière.

Met een gewone koffiezetapparaat zet je een goede filterkoffie. Dit apparaat maakt gebruikt van de snelfiltermethode. Dat houdt in dat je een papieren filter gebruikt om de gemalen koffie in te doen en daar vervolgens heet water bij doet. Hierdoor krijg je een prima koffie. Vooral als je de bonen ter plekke vers gemalen hebt.

Met de iets luxere espressomachines zet je de espresso’s zoals ze die in Italië drinken. Espresso is ook de basis voor een overheerlijke cappuccino, alleen moet je dan apart nog melk opkloppen tot die lekker schuimkraag (daar zijn ook machinetjes voor). Voor een lekkere koffie maken met een espressomachine gebruik je een wat fijner gemalen koffie. Het wat gaat onder hoge druk door de koffie heen, waardoor je een krachtige smaak krijgt.

Met de Moka en Cafetière kan je ook een lekkere koffie maken. De Moka zet je op het fornuis, waardoor water wordt opgewarmd en via het middelste gedeelte door de filter en koffie heen gaat om uiteindelijk bovenin het reservoir weer opgevangen te worden. Bij de Cafetière stop je een grovere koffie in de glazen kan en na 4 minuten laten trekken duw je de filter naar beneden om de koffie te filteren.

Proefpakketten - Altijd een lekkere koffie thuis

Door vele verschillende koffies te proberen en proeven ontdek je nieuwe smaken. Met een koffie proefpakketten maak je op voordelig manier kennis met de verschillende koffiemerken. Mogelijk zit er je nieuwe favoriete koffie erbij. Ook perfect om als cadeau te geven om iemand anders echt blij mee te maken. Bekijk alle proefpakketten >>

Koffievoordeel - Dé voordeligste koffiewinkel van Nederland