Houdbaarheid koffiebonen

Koffievoordeel

Wanneer je koffiebonen wilt bewaren is het goed om naar de houdbaarheid koffiebonen te kijken. Is de verpakking nog dicht. Kijk dan naar de houdbaarheidsdatum die staat vermeld op de verpakking.  Deze datum is geldig voor zolang het pak nog dicht is.

Is de verpakking van de koffiebonen al open. Dan kan je deze nog een tijdje bewaren. De smaak van de koffie zal langzaam verloren gaan. Om dit tegen te gaan is het goed om de bonen op een droge, koele en donkere plek te bewaren. Hierdoor blijft de smaak het langst bewaart. Door vocht en licht verdwijnt de smaak sneller uit de koffiebonen. Hierdoor kan je koffie minder vers smaken als toe je het pak eerst open hebt gemaakt.

Heb je een koffiezetapparaat waar je de bonen in kan doen. Kijk dan goed of het reservoir transparant is. In het geval dat je er doorheen kan kijken, betekend dit dat er licht bij de koffiebonen kan komen. De smaak van de koffie gaat hierdoor sneller achteruit.

Het beste voor de houdbaarheid is de koffiebonen in een bewaarblik te bewaren. Hieruit pak je dan de hoeveelheid bonen uit die je op dat moment nodig hebt. Hierdoor blijft de houdbaarheid koffiebonen maximaal en kunt u langer genieten van een lekkere kop koffie.

 

Proefpakketten - Altijd een lekkere koffie thuis

Door vele verschillende koffies te proberen en proeven ontdek je nieuwe smaken. Met een koffie proefpakketten maak je op voordelig manier kennis met de verschillende koffiemerken. Mogelijk zit er je nieuwe favoriete koffie erbij. Ook perfect om als cadeau te geven om iemand anders echt blij mee te maken. Bekijk alle proefpakketten >>

Koffievoordeel - Dé voordeligste koffiewinkel van Nederland