Lekkere koffie zetten

Koffievoordeel

Lekkere koffie zetten begint met de juiste voorbereiden. Belangrijk om in de gaten te houden is de waterkwaliteit, koffiezetapparaat en de koffiebonen.

Het belangrijkste aan een lekkere koffie zetten is de kwaliteit van het water. Stel je voor dat je in Italië op vakantie bent. Je drinkt daar heerlijke koffie, en koopt meteen een paar pakken koffie om mee naar huis te nemen. Na je vakantie ben je thuis en kijk je al uit naar een kopje koffie van de pakken die je uit Italië hebt meegenomen. Je zet de koffie. De warme damp komt uit je kopje. Maar de koffie smaakt niet meer zoals je je herinnert. Dat komt door het water. Had je ook water uit de regio meegenomen dan had je al een grotere kans om hetzelfde lekkere koffie te zetten.

Een ander factor is het apparaat om koffie mee te zetten. Zorg ten eerste dat deze goed schoon is gemaakt. Resten van vorige ‘oude’ koffie kan de smaak beïnvloeden. Maar let op. Bij het schoonmaken niet teveel schoonmaakmiddelen gebruiken. De resten die ze achterlaten kunnen de smaak verder beïnvloeden, door bijvoorbeeld het citroenaroma van de afwasmiddel. Advies hier is je koffiezetapparaat goed naspoelen met koud water voordat je een lekkere koffie gaat zetten.

Ten slotte zijn de koffiebonen een belangrijke factor om een lekkere koffie te maken. Er zijn zestig verschillende soorten koffiebonen wereldwijd. Twee worden er het meest gebruikt, namelijk de Arabica en Robusta. Voor een milde smaak kies dan voor Arabica, en voor een pittige smaak de Robusta boon. Meestal worden er mengsels van deze koffiebonen verkocht. Deze verschillende melanges zul je kunnen uitproberen voor die ene lekkere koffie.

Proefpakketten - Altijd een lekkere koffie thuis

Door vele verschillende koffies te proberen en proeven ontdek je nieuwe smaken. Met een koffie proefpakketten maak je op voordelig manier kennis met de verschillende koffiemerken. Mogelijk zit er je nieuwe favoriete koffie erbij. Ook perfect om als cadeau te geven om iemand anders echt blij mee te maken. Bekijk alle proefpakketten >>

Koffievoordeel - Dé voordeligste koffiewinkel van Nederland