Gemalen koffie bewaren

Koffievoordeel

Gemalen koffie bewaren kan het beste in de verpakking waarin die gekocht is. Zelf gemalen koffie kan je het beste opbergen in een donkere, koele en droge ruimte. Zodra er lucht bij de koffie komt verandert de smaak van de koffie. Daarom is het het beste de gemalen koffie direct te drinken. Mocht je deze toch wat langer willen bewaren dan de koffie in de verpakking en sluit deze zo goed mogelijk af.

Koffie wordt vaak verkocht in pakken of blik. Dit is namelijk een goede manier om je koffie in te bewaren. De beste manier is gebruik te maken van een bewaarblik. Deze zijn luchtdicht af te sluiten en het zonlicht kan niet bij de koffie komen. Vaak is de koffie ook vacuüm verpakt zodat de smaak optimaal blijft. Zodra er lucht bij de koffie komt zal de smaak afnemen. Is je koffie al voor een langere tijd open, dan kan hij slap en muf smaken. Het is daarom altijd handig om zo snel mogelijk de koffie op te drinken.

Mocht je af en toe maar koffie drinken. Dan is het zonde om een groot pak voor langere tijd open te hebben staan. De smaak gaat verloren. Dan zou koffiebonen zelf malen een beter alternatief zijn. Altijd verse koffie met een krachtige smaak! En mocht je teveel koffie gemalen hebben, dan kan je de gemalen koffie bewaren in een blik. Deze goed afsluiten en op een koele, droge, en donkere ruimte opbergen.

Proefpakketten - Altijd een lekkere koffie thuis

Door vele verschillende koffies te proberen en proeven ontdek je nieuwe smaken. Met een koffie proefpakketten maak je op voordelig manier kennis met de verschillende koffiemerken. Mogelijk zit er je nieuwe favoriete koffie erbij. Ook perfect om als cadeau te geven om iemand anders echt blij mee te maken. Bekijk alle proefpakketten >>

Koffievoordeel - Dé voordeligste koffiewinkel van Nederland