Filterkoffie zetten

Koffievoordeel

Een filterkoffie zetten voor een lekkere koffie is eenvoudig. Deze methode is een veel gebruikte manier van koffie zetten. Het is snel en makkelijk om te doen.

Voorbereiding

De voorbereiding voor een filterkoffie zetten. Belangrijk voor filterkoffie is de juiste maling van koffiebonen. Een medium maling is essentieel. Heb je een te fijne maling dan wordt de koffie te sterk (deze wordt gebruikt bij espresso). Heb je een te grove maling dan wordt je koffie slap van smaak (deze is beter voor koffie zetten met cafetiere). Verder heb je ook een papieren koffiefilter nodig.

Handmatig met filterhouder

Met de hand filterkoffie. Breng water aan de kook. Plaats de koffiefilterhouder op een kan of kop. Vouw de papieren koffiefilter uit in plaats deze in de filterhouder. De gemalen koffie in de filter scheppen (goede vuistegel is een koffieschepje per kop, of afgestreken eetlepel per kopje). Giet het hete (niet meer kokende) water over de koffie in de filter. Wacht tot de kan of kop vol is, waarna je de filterhouder eraf kan halen om te genieten van een lekkere koffie.

Filterkoffie met koffiezetapparaat zetten

Met een koffiezetapparaat filterkoffie zetten. Iedere machine is uniek, maar in het algemeen zul je het water in het waterreservoir gieten. Je papieren koffiefilter kan je in de ingebouwde filterhouder plaatsen. Schep de je gemalen koffie in de filter. Alles sluiten en je kan het apparaat aanzetten. Wachten tot alles goed is doorgelopen zodat je een lekkere koffie hebt om te drinken.

Proefpakketten - Altijd een lekkere koffie thuis

Door vele verschillende koffies te proberen en proeven ontdek je nieuwe smaken. Met een koffie proefpakketten maak je op voordelig manier kennis met de verschillende koffiemerken. Mogelijk zit er je nieuwe favoriete koffie erbij. Ook perfect om als cadeau te geven om iemand anders echt blij mee te maken. Bekijk alle proefpakketten >>

Koffievoordeel - Dé voordeligste koffiewinkel van Nederland