Koffie verkeerd maken

Koffievoordeel

Eenvoudig een koffie verkeerd maken kan. Een koffie verkeerd is een koffievariant die wordt bereidt met veel melk. Dit is gewone melk die wordt warm gemaakt. Bij een koffie verkeerd maken is de verhouding tussen koffie en melk: 1/2 koffie; en 1/2 melk. De verhouding kan soms oplopen tot 1/3 koffie; en 2/3 melk. Vandaar ook de naam koffie verkeerd, omdat het meer melk bevat dan dat je gewoonlijk in de koffie diet. Normaal zou een kopje koffie maar een scheutje melk bevatten.

Bereidingswijzen: Een koffie verkeerd maken doen we met filterkoffie en gewone melk. Zet een kopje koffie. In de tussentijd verwarm je de melk op, maar niet aan de kook brengen. Giet een beetje koffie (tot maximaal de helft) in je kop. Daarna giet je de verwarmde gewone melk bij je koffie. En klaar is je lekkere koffie verkeerd.

De caffè latte is een andere koffievariant. Niet de verwarren met onze koffie verkeerd maken. Het verschil tussen een koffie  en latte is het type koffie dat gebruikt wordt. De koffie verkeerd wordt bereid met filterkoffie. Eventueel met oploskoffie. Waar de caffè latte als basis espressokoffie gebruikt.

In België wordt het ook wel lait russe genoemd. In Frankrijk bestel je het als café au lait.

Proefpakketten - Altijd een lekkere koffie thuis

Door vele verschillende koffies te proberen en proeven ontdek je nieuwe smaken. Met een koffie proefpakketten maak je op voordelig manier kennis met de verschillende koffiemerken. Mogelijk zit er je nieuwe favoriete koffie erbij. Ook perfect om als cadeau te geven om iemand anders echt blij mee te maken. Bekijk alle proefpakketten >>

Koffievoordeel - Dé voordeligste koffiewinkel van Nederland