Wat zit er in koffie

Koffievoordeel

Wat zit er in koffie? Elke jaar wordt er liters koffie gedronken. Wat zit er nu eigenlijk in koffie? Koffie bestaat uit 98% uit water. De overige 2% komt van de gemalen koffiebonen in je kopje. Hier zit voornamelijk cafeïne in. Overigens als je koffie drinkt zonder melk of suiker bevat deze geen calorieën.

Koffie is makkelijk te zetten. Koffiebonen gemalen in de filter stoppen en heet water er overheen gieten. Uitlekken en we hebben een lekkere kop koffie. Wat zit er in koffie die we gezet hebben? 98% is dus het water wat door het filter heen loopt. De rest komt uit de koffiebonen mee. In deze 2% zit cafeïne. Er zitten ook nog enkele andere stoffen in koffie zoals acrylamide en cafestol. Maar deze zitten in vele kleinere hoeveelheden in je koffie.

Cafeïne is het meest bekende ingrediënt van koffie. Dit is een natuurlijke stof. Naast koffie komt cafeïne ook voor in thee, energiedrankjes, cola, ijsthee, chocolade en chocolademelk. In kleine hoeveelheid verbetert cafeïne de concentratie en prestatie. Je voelt je ook minder moe en vermoeidheid verdwijnt. Daarom drinken veel mensen koffie in de ochtend. Om wakker te worden. Het nemen van te veel cafeïne kan nadelige effecten hebben, zoals rusteloosheid, angstgevoelens, slaapproblemen of hoofdpijn. Wat te veel is, verschilt sterk per persoon. Gemiddeld 1 a 2 kopjes koffie per dag drinken is een ‘normale’ hoeveelheid.

 

Proefpakketten - Altijd een lekkere koffie thuis

Door vele verschillende koffies te proberen en proeven ontdek je nieuwe smaken. Met een koffie proefpakketten maak je op voordelig manier kennis met de verschillende koffiemerken. Mogelijk zit er je nieuwe favoriete koffie erbij. Ook perfect om als cadeau te geven om iemand anders echt blij mee te maken. Bekijk alle proefpakketten >>

Koffievoordeel - Dé voordeligste koffiewinkel van Nederland