Koffie zetten hoeveel schepjes

Koffievoordeel

Je gaat koffie zetten maar hoeveel schepjes moet je nu in de koffiefilter doen? Dit ‘koffie zetten hoeveel schepjes”-dilemma gebeurt vaker bij filterkoffie zetten. Bij een standaard koffieschepje is het 1 schep per kopje. Alternatief is één afgestreken eetlepel voor een kop koffie. Maar koffie zetten is geen exacte wetenschap. Het is vaak afhankelijk van de smaak van de koffiedrinker. Lust hij of zij graag sterkere koffie, dan kan er iets meer in. En iets slapper kan er natuurlijk een koffieschepje minder doen. Hoeveel schepjes is dus meer een kwestie van smaak.

verse koffiebonen bestellen >>

Het ‘koffie zetten hoeveel schepjes’-dilemma hebben vele mensen. Je gaat voor het eerst koffie zetten, hoe weet je dan hoeveel schepjes je erin moet doen. Of je drinkt nooit koffie en nu komt je familie op de koffie. Ook de koffiedrinkers die thuis gebruik maken van capsules of pads, kunnen opeens voor de verrassing staan als zij buitenshuis een koffiezetapparaat tegenkomt om gewone filterkoffie me te zetten. Hoe moet dat ook alweer?

Het is maar net wat je lekker vind. Begin eerst met de vuistregel van 1 schepje (koffieschepje of afgestreken eetlepel) voor één kop koffie. Varieer de volgende keer met een iets meer of minder. Net zolang tot je een lekkere koffie hebt waar je van kunt genieten.

Proefpakketten - Altijd een lekkere koffie thuis

Door vele verschillende koffies te proberen en proeven ontdek je nieuwe smaken. Met een koffie proefpakketten maak je op voordelig manier kennis met de verschillende koffiemerken. Mogelijk zit er je nieuwe favoriete koffie erbij. Ook perfect om als cadeau te geven om iemand anders echt blij mee te maken. Bekijk alle proefpakketten >>

Koffievoordeel - Dé voordeligste koffiewinkel van Nederland