Koffie zetten met cafetiere

Koffievoordeel

Een koffie zetten met cafetiere is een lekkere manier van koffie zetten. Je kan je koffie net zolang laten trekken totdat hij de juiste sterke heeft zoals jij dat wilt. Een cafetiere is een glazen koffiekan. De filter zit in de deksel. Deze filter druk je naar beneden zodra die klaar is. Het grote voordeel van het koffie zetten met cafetiere is dat je geen papieren koffiefilter hiervoor nodig hebt. Dit is natuurlijk goed voor het milieu, waardoor het gebruik duurzamer is dan filterkoffie.

Voor het koffie zetten met cafetiere vul je de glazen pot met grof gemalen koffie. Vul de rest van de kan met heet water, waarna je de pot afsluit met de deskel. Wel de filter bovenin de deksel houden. Laat je koffie ongeveer 4 minuten trekken. Na deze tijd kan je de filter langzaam naar beneden duwen. De gemalen koffie gaat met de filter mee naar de bodem. Wanneer de filter op de bodem is ligt ook alle koffie onderin je cafetiere. Met inschenken zal er dus geen drap meegeschonken worden en in je koffie terecht komen.

Voor een lekkere koffie kan je het beste koffiebonen in huis halen en vers malen voor gebruik. De smaak is hierdoor verser.

Proefpakketten - Altijd een lekkere koffie thuis

Door vele verschillende koffies te proberen en proeven ontdek je nieuwe smaken. Met een koffie proefpakketten maak je op voordelig manier kennis met de verschillende koffiemerken. Mogelijk zit er je nieuwe favoriete koffie erbij. Ook perfect om als cadeau te geven om iemand anders echt blij mee te maken. Bekijk alle proefpakketten >>

Koffievoordeel - Dé voordeligste koffiewinkel van Nederland