Koffie zetten met percolator

Koffievoordeel

Koffie zetten met percolator is eenvoudig. Je vult het waterreservoir met water. Stop de gemalen koffie in het filter. En zet de percolator op het fornuis om het water te verwarmen.

Hoe werkt koffie zetten met percolator? Het water in de percolator wordt verwarmd en wordt door de filter, en dus de koffie, omhoog geperst. Waarna het via de zijkant weer naar beneden gaat en in het waterreservoir terecht komt. De koffie vermengt zich dus met de huidige water.

Door deze cyclus neemt het water steeds meer koffie op. De sterkte van de koffie is dus afhankelijk van de tijd dat je de percolator op het vuur laat staan. Let dus goed op, want als je deze te lang op het fornuis laat staan krijg je een erg sterke koffie. Door je koffie zetten met percolator gaat wel sneller het aroma verloren. Laat deze dus niet te lang koken.

Een percolator is niet het zelfde als een Moka (ook wel Moka express of Moka potje genoemd). Dit is een andere manier van koffie zetten. Waarbij het water dat omhoog door het filter gaat direct wordt opgevangen in een reservoir bovenin de Moka. Waarbij het verschil met een pecolator is is dat de koffie weer terug komt in het waterreservoir om vervolgens weer verwarmd en ophoog gedrukt te worden.

Proefpakketten - Altijd een lekkere koffie thuis

Door vele verschillende koffies te proberen en proeven ontdek je nieuwe smaken. Met een koffie proefpakketten maak je op voordelig manier kennis met de verschillende koffiemerken. Mogelijk zit er je nieuwe favoriete koffie erbij. Ook perfect om als cadeau te geven om iemand anders echt blij mee te maken. Bekijk alle proefpakketten >>

Koffievoordeel - Dé voordeligste koffiewinkel van Nederland