Koffiebonen malen

Koffievoordeel

Koffiebonen malen kan thuis, in een koffiewinkel, of je koopt het voorgemalen in een pak of blik bij je lokale supermarkt. Thuis malen vlak voor gebruik is het beste voor de meest verse smaak van je koffie. Of je nu dure of goedkope koffiebonen koopt, hoe verser de bonen hoe beter de koffie smaakt.

Om koffiebonen te malen heb je een goede koffiemolen nodig. Deze molen kan een handmolen voor koffie of elektrische koffiemolen zijn. Tegenwoordig zijn er ook koffiezetapparaten en espressomachines waarbij de koffie maler is ingebouwd. Deze maalt dan de juiste hoeveelheid direct bij het zetten.

Op de juiste manier koffiebonen malen is essentieel voor een lekkere koffie. Afhankelijk van hoe je de koffie gaat zetten is een grovere of fijnere maling nodig. Kijk dus voordat je een koffiemolen aanschaft met welke methode je koffie gaat zetten. Espresso heeft namelijk een fijne maling nodig voor de sterke krachtige smaak. Filterkoffie kan je het beste zetten met een medium maling. En een nog grovere maling is meer voor koffie zetten met cafetiere.

Voordeel van koffiebonen malen bij een koffiewinkel is dat zij altijd de juiste maling kunnen malen. Nadeel is dat je koffie na een aantal dagen of week al minder smaak heeft. Thuis koffie malen heeft dus de voorkeur. Maar zorg dat de gemalen koffie bewaren goed gebeurd. Net voordat je koffie gaat zetten. Zorg er wel voor dat je een koffiemolen in huis haalt die de juiste maling kan malen of meerdere mogelijkheden heeft.

Proefpakketten - Altijd een lekkere koffie thuis

Door vele verschillende koffies te proberen en proeven ontdek je nieuwe smaken. Met een koffie proefpakketten maak je op voordelig manier kennis met de verschillende koffiemerken. Mogelijk zit er je nieuwe favoriete koffie erbij. Ook perfect om als cadeau te geven om iemand anders echt blij mee te maken. Bekijk alle proefpakketten >>

Koffievoordeel - Dé voordeligste koffiewinkel van Nederland