Ouderwets koffie zetten

Koffievoordeel

Wat is het geheim van ouderwets koffie zetten? Waarom smaakte die koffie van oma heerlijk vers? Vroeger vond je in elk huishouden nog een koffiemolen aan de muur of met de handmolen koffie gemalen. Deze vaak handmatige, maar later steeds vaker elektrische molen werd gebruikt om vers gemalen koffiebonen te maken. Dat is het geheim achter ouderwets koffie zetten.

Tegenwoordig kopen we steeds vaker gemalen koffie  voorverpakt in grote verpakkingen, blik, pads of in capsules. Deze koffie is tijdens de productie al gemalen en daardoor meer bloot gesteld aan lucht voordat het de verpakking in is gegaan. De smaak van koffie neemt tijdens dit proces dus al iets af voordat u het thuis heeft. Als u thuis bent opent u dit pak. En na een aantal dagen is de kracht en smaak van u koffie al een stuk minder geworden.

Vers gemalen koffie heeft hier minder last van. Doordat de koffie thuis ter plekke wordt gemalen en direct wordt gebruikt komt de smaak van de bonen direct in je koffie. Dat geeft de koffie een verse smaak. Kiezen voor ouderwets koffie zetten is kiezen voor een vollere smaak van je koffie.

Mocht je toch te veel koffie gemalen hebben? Gemalen koffie bewaren kan uitstekend. Doe dit dan wel in een donkere, koele en droge plek. Het liefst in een bewaarblik. Deze zijn luchtdicht af te sluiten en er kan geen zonlicht in komen. Dan heeft u de volgende keer nog steeds die verse smaak terug in uw koffie.

 

Proefpakketten - Altijd een lekkere koffie thuis

Door vele verschillende koffies te proberen en proeven ontdek je nieuwe smaken. Met een koffie proefpakketten maak je op voordelig manier kennis met de verschillende koffiemerken. Mogelijk zit er je nieuwe favoriete koffie erbij. Ook perfect om als cadeau te geven om iemand anders echt blij mee te maken. Bekijk alle proefpakketten >>

Koffievoordeel - Dé voordeligste koffiewinkel van Nederland