Hoe zet je koffie

Koffievoordeel

Hoe zet je koffie? Er zijn verschillende methodes om koffie te zetten. Vier veel gebruikte methodes zijn:

  1. Snelfiltermethode
  2. Espressomethode
  3. Moka
  4. Cafetière

Hoe zet je koffie… met de snelfiltermethode zet je koffie met behulp van een papieren koffiefilter. De filter wordt in een houder geplaatst. De houder bovenop de koffiekan plaatsen. Je doet gemalen koffie in de filter. En tot slot wordt er heet water in de filter over de koffie geschonken. Via deze methode werken de meeste koffiezetapparaten.

Hoe zet je koffie… met de espressomethode wordt fijngemalen koffie in een houder gedaan. De koffie wordt aangedrukt. De houder wordt bevestigd aan het espressoapparaat. Waarna warm water onder hoge druk door de koffie wordt geperst. Espressomachines werken volgens deze methode.

Hoe zet je koffie… met een Moka. De moka bestaat uit 3 delen. De onderkant is het waterreservoir waar je het water in doet. Het midden is de filter waar je de koffie in stopt. De bovenkant is het opvangreservoir voor de koffie. De moka wordt op het fornuis geplaatst. Door het opwarmen van het water gaat het omhoog via het middelste deel, de filter. Het wordt door de koffie geperst en naderhand wordt de koffie opgevangen in het bovenste reservoir.

Hoe zet je koffie…. met een Cafetière wordt grof gemalen koffie in de glazen kan gedaan. Daarna wordt het met bijna kokend water overgoten. Een paar minuten laten trekken, waarna het filter naar beneden wordt gedrukt. De koffie is nu klaar om gedronken te worden. Lees hier meer over koffie zetten met cafetiere

Proefpakketten - Altijd een lekkere koffie thuis

Door vele verschillende koffies te proberen en proeven ontdek je nieuwe smaken. Met een koffie proefpakketten maak je op voordelig manier kennis met de verschillende koffiemerken. Mogelijk zit er je nieuwe favoriete koffie erbij. Ook perfect om als cadeau te geven om iemand anders echt blij mee te maken. Bekijk alle proefpakketten >>

Koffievoordeel - Dé voordeligste koffiewinkel van Nederland