Civetkat koffie

Koffievoordeel

Civetkat koffie, ofwel kort Civetkoffie, is ook beter bekend als Kopi Loewak, en is een van de vele soorten koffie. Het speciale productieproces maak dit tot een van de duurste koffie op de wereld. Deze koffie worden namelijk gemaakt van de uitwerpselen van de civetkat die Loewak heet in de Indische taal. Je zult deze koffie niet snel in een koffiewinkel terugvinden omdat hij zo zeldzaam en duur is.

Een kopje civetkat koffie kan al gauw tot een zeer hoge prijs oplopen van 200 euro tot 5000 euro per kilo koffiebonen. Voor normale koffiebonen worden de koffiebessen geplukt, ontvelt en gedroogd voordat deze worden geroosterd. Het speciale aan de civetkat koffie is dat de koffiebessen eerst worden opgegeten door de civetkat. Enkel het vlees van de koffiebes verteerd in de maag. De koffieboon word dus in de maag en darmen van de kat ontvelt. De koffieboon komt een dag later gewoon weer eruit samen met de rest van de uitwerpselen van de civetkat. Alleen deze boon heeft nu een bijzondere smaak gekregen door de fermentatie in de civetkat.

Mensen moeten voor kopi loewak de koffiebonen ‘plukken’ uit de uitwerpselen van de civetkat, en niet gewoon de bessen plukken van de koffieplant. Dit is een intensiever proces om koffiebonen te verkrijgen. Daarom gaat de prijs voor een civetkat koffie snel omhoog. Maar de bijzondere smaak van deze koffie is de moeite waard om eens te proeven.

Proefpakketten - Altijd een lekkere koffie thuis

Door vele verschillende koffies te proberen en proeven ontdek je nieuwe smaken. Met een koffie proefpakketten maak je op voordelig manier kennis met de verschillende koffiemerken. Mogelijk zit er je nieuwe favoriete koffie erbij. Ook perfect om als cadeau te geven om iemand anders echt blij mee te maken. Bekijk alle proefpakketten >>

Koffievoordeel - Dé voordeligste koffiewinkel van Nederland