Waar komt koffie vandaan

Koffievoordeel

Waar komt koffie vandaan? De koffiebonen groeien aan de koffieplant. Deze koffieplant groeit het beste in een warm en vochtig klimaat. Daarmee zijn de landen op en rond de evenaar de ideale gebieden voor het laten groeien van koffie. In deze tropische en subtropische gebieden kan de koffieplant optimaal groeien en lekkere koffiebonen produceren.

Ieder land heeft zijn eigen klimaat die van invloed zijn op de koffieboon en uiteindelijk op de kwaliteit van de koffie. Brazilië is de grootste koffie producent van de wereld. Omdat het land enorm groot is kent elke regio zijn eigen klimaat waardoor er een grote verscheidenheid aan koffiesoorten groeien. Gemiddeld neemt Brazilië ongeveer 35% van de koffieproductie voor zijn rekening.

Een ander belangrijk koffieland is Ethiopië. Het wordt ook wel het land van de koffie genoemd omdat hier koffie voor het eerst is ontdekt. Via handelaars spreidde koffie zich over de rest van de wereld. Dus waar komt koffie vandaan? Dan kan je zeggen dat Ethiopië de bakermat van de koffie is, het land waar de eerste wilde koffieplanten zijn ontdekt.

Er zijn ongeveer nog zeventig andere landen waar de groeiomstandigheden voor koffieplanten goed zijn en waar koffie word geproduceerd. Deze koffie heeft zijn eigen unieke smaak per land en per regio. Het is lekker om eens verschillende koffiesoorten met elkaar te vergelijken.

Proefpakketten - Altijd een lekkere koffie thuis

Door vele verschillende koffies te proberen en proeven ontdek je nieuwe smaken. Met een koffie proefpakketten maak je op voordelig manier kennis met de verschillende koffiemerken. Mogelijk zit er je nieuwe favoriete koffie erbij. Ook perfect om als cadeau te geven om iemand anders echt blij mee te maken. Bekijk alle proefpakketten >>

Koffievoordeel - Dé voordeligste koffiewinkel van Nederland